Начало Бокс Конър вече не е най-скъпоплатеният атлет на Forbes

Конър вече не е най-скъпоплатеният атлет на Forbes

Конър вече не е най-скъпоплатеният атлет на Forbes
0

Конър Макгрегър не е на челна позиция в тазгодишната класация на списание Forbes за най-скъпоплатените атлети в света. ММА звездата изпадна до №35, а водещото място се зае от аржентинския футболист Лионел Меси.

Миналата година финансовият успех на Макгрегър, донесъл му 180млн. долара, дойде главно след продажбата на голям дял от акциите на неговата марка уиски.

През 2022г. той все още е най-скъпоплатеният ММА атлет и единствен в топ 50, но е заработил далеч по-малко. В двата си мача с Дъстин Порие ирландецът е прибрал 33млн. долара, а от спонсорски и други договори е взел още 11млн. долара.

Макгрегър все още се възстановява от контузията си в мача с Дъстин Порие

Под № 46 се подвизава един новак в бойните спортове. Toва е YouTube звездата Джейк Пол, който направи професионалния си дебют през 2020г. Странно или не, „Проблемното дете“ е един от четиримата спортисти, занимаващи се с бойни спортове, които намират място в топ 50. Той е заработил 38млн. долара за трите си победи през 2021г.

Канело Алварес и Тайсън Фюри са другите две боксови звезди, блестящи в класацията. Алварез е и единственият в топ 10 като със своите 90млн.долара е №8. „Циганският крал“ е № 18 с 62млн. долара , но той излезе на ринга само веднъж, за разлика от трите мача на Канело.