Начало Бокс Внукът на Мохамед Али ще дебютира в легендарната „Медисън Скуеър Гардън“

Внукът на Мохамед Али ще дебютира в легендарната „Медисън Скуеър Гардън“

Внукът на Мохамед Али ще дебютира в легендарната „Медисън Скуеър Гардън“
0

Внукът на иконата Мохамед Али – Нико Али Уолш, е на път да направи дебют в най-известната арена в света, а именно „Медисън Скуеър Гардън“.

21-годишният американец ще осъществи една от най-големите си мечти в ранните часове на неделя сутрин (българско време), когато ще се изправи срещу Рейес Санчес в един от подгряващите сблъсъци на мега битката между Васил Ломаченко и Ричард Коми.

Това ще бъде негов трети мач при професионалистите, като Уолш спечели първите си две срещи през 2021-ва чрез технически нокаут.

В деня на последната пресконференция преди официалния кантар, Уолш се разходи из коридорите на залата в Ню Йорк, която е била арена на някои от най-развлекателните битки през последните 5-6 десетилетия.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Top Rank Boxing (@toprank)

Неговият легендарен дядо – Касиус Клей, има огромна вина за това „MSG“ да се превърне в „Меката на бокса в Ню Йорк“. Трикратният световен шампион в тежка категория е оглавявал 8 галавечери в „Медисън Скуеър Гардън“.

„Най-великия“ има една единствена загуба в сърцето на Манхатън и тя е първата в цялата му профи кариера. През 1971 г. Али губи от „Димящия“ Джо Фрейзър след изиграването на пълните 15 рунда.

Embed from Getty Images

„Никога не съм си представял, че това ще се случи“, заяви пред репортери Нико Уолш.

„Специално е не само защото съм боксьор, а и заради сантиментални причини. Тук е било моето семейство, предците ми. Дори леля ми се е била тук (бел.ред – Лейла Али). Чувството да продължа семейната традиция е наистина невероятно“, добавя Нико.