Начало Бокс Враждата между Еди Хърн и Боб Аръм достигна нова връхна точка

Враждата между Еди Хърн и Боб Аръм достигна нова връхна точка

Враждата между Еди Хърн и Боб Аръм достигна нова връхна точка
0

Две от водещите промоутърски компании – Top Rank и Matchroom Boxing, отдавна водят война помежду си за лидерската позиция в съвременния бокс. Двамата президенти – Боб Аръм и Еди Хърн, дори често си отправят критики в публичното пространство, предричайки края един на друг. Последната им препирня предизвика сериозни дебати в социалните мрежи, макар да бе подхваната от една стара публикация през 2022 г.

Хърн бе провокиран по време на интервюто си за iFL TV с думите на Аръм, че „Еди е посмешище в САЩ и никой не го взема на сериозно“.

Той не може да продаде 4 000 места в театъра на „Медисън Скуеър Гардън“ за Теофимо Лопез и Джош Тейлър, а говори, че аз съм приключил. С Top Rank е свършено. Боб Аръм е смешникът. Това са тъпотии, край на историята и с договора с ESPN е свършено“, каза британецът, цитиран от Boxing Scene.

Matchroom междувременно откри най-големия си партньор в лицето на DAZN, тъй като в Европа платформата придоби огромна популярност в рамките само на 8 години от създаването си, в които натрупа над 15 млн. абоната, по информация на Fierce Video.

Top Rank пък сключи 7-годишен договор с ESPN през 2018 г. и макар телевизията да се радва на 67 млн. абоната в САЩ, от 2013 г. насам броят им е спаднал с внушителни 34 млн., като само в рамките на миналата година пазарът ѝ се е свил с 6,6 млн., по данни на Nscreen Media.

В този ред на мисли, американският промоутър все още е №1 в света, но бързо губи позиции във все по-конкурентната онлайн среда.