Начало Бокс WBA „отсвири“ Кличко и потвърди Канело – Бивол
0

WBA „отсвири“ Кличко и потвърди Канело – Бивол

WBA „отсвири“ Кличко и потвърди Канело – Бивол
0

Световната боксова асоциация WBA не се съобрази с призива на Владимир Кличко и потвърди, че ще организира двубоя за световната титла в лека тежка категория между шампиона Дмитрий Бивол и хегемона в супер средна – Канело Алварес на 7 май. От организацията излязоха с официална позиция, според която руснакът не трябва да бъде санкциониран заради инвазията на армията на родината му в Украйна.

Наскоро Кличко поиска от WBA да не разрешава на Бивол да участва в този мач. Според бившия шампион, това би влязло в противовес с решението на много други спортни федерации, които спряха руските състезатели от активна дейност.

От Асоциацията обаче са на друго мнение. „Разбираме и уважаваме позицията на Владимир Кличко. Той изрично се обърна към нас, за да не разрешаваме този мач. За нас обаче това би било несправедливо наказание спрямо Бивол и Алварес. Още повече, че г-н Бивол категорично се разграничи от случващото се в Украйна и се обяви против войната“, анализират от WBA.

От там също така допълват, че трябва да се разгледа и другата страна. „Г-н Алварес няма вина за случващото се. Защо да го спираме от възможността да стане световен шампион в лека тежка категория? Чувстваме, че това не е редно. В същото време, WBA остава твърда в позицията да не организира мачове в Русия, докато агресията продължи“.