Начало Бокс WBC може да включи Майк Тайсън в ранглистата
0

WBC може да включи Майк Тайсън в ранглистата

WBC може да включи Майк Тайсън в ранглистата
0

Ръководителят на WBC Маурисио Сюлейман заяви, че организацията е готова да включи 53-годишния бивш безспорен световен шампион в тежка категория Майк Тайсън в ранглистата си, ако реши да се върне на професионалния ринг. Железния вече обяви завръщането си, макар и само за демонстративни благотворителни боеве и вече влезе в добра форма.

„Майк Тайсън стана най-младият световен шампион в тежка категория. Може би ще стане най-старият. Той е изключителен легендарен човек. Спортна икона, икона за WBC. Разбира се, че ще го подкрепим. Не искам да спекулирам. Тази тема е интересна за всички. Демонстрационният двубой е едно, но ако се върне на професионалния ринг, той трябва да получи лиценз и това е задълбочен процес“, каза Сюлейман.

„Няма да разрушавам мечтите. Ще подкрепя Майк Тайсън, той го заслужава. Ако мечтата му е да влезе в ранглистата, ще кажа: „Да, ще го включим в класацията“. Има ситуация, при която всеки световен шампион може да се върне в класацията. Напълно подкрепям Майк Тайсън. Предполагам, че ще привлече обществеността. Той иска да помогне на света в този труден момент“, каза още шефът на WBC.