Начало Бокс WBO с ултиматум към Баумгарднер за допинг-разследването

WBO с ултиматум към Баумгарднер за допинг-разследването

WBO с ултиматум към Баумгарднер за допинг-разследването
0

Алиша Баумгарднер има точно един месец, за да представи своята защита срещу обвиненията, че е употребила забранени вещества преди успеха си над Кристина Линардату на 15 юли 2023 г. Това става ясно от писмо на Световната боксова организация до безспорната шампионка в категория „супер перо“, цитирано от Boxing Scene.

Госпожица Баумгарднер е призована да се яви в 30-дневен срок от изпращането на това писмо пред Комисията на WBO по повод титлата ѝ при дамите, за да бъде овакантена. Ако откаже да се съобрази с поканата, комисията ще предприеме всички необходими мерки, за да санкционира госпожица Баумгарднер без допълнително изслушване“, гласи част от писмото.

Боксьорката е застрашена от 2-годишно отнемане на лиценза за този спорт, което неминуемо би означавало, че ще се прости с всичките си пояси и тепърва ще трябва да чисти имидж пред боксовата общественост.

Не са ясни причините, защо Мичигънската комисия за ръкопашни боеве (MUCC) се бави толкова много време с разследването си. Именно нейното мнение ще бъде ключово за действията на боксовите федерации по казуса с положителните допинг проби на „Дъ Бомб“.