Начало Бокс Хан и Брук нажежиха страстите (ВИДЕО)
0

Хан и Брук нажежиха страстите (ВИДЕО)

Хан и Брук нажежиха страстите (ВИДЕО)
0

Амир Хан (34-5) и Кел Брук (39-3) се постараха да нажежат допълнително атмосферата преди сблъсъка им. Двамата ще се изправят един срещу друг в събота, 19 февруари, на галавечерта в Манчестър.

Двубоят им в полусредна категория се чака вече няколко години. Те изсипаха стотици закани през социалните мрежи, търсейки начин да се срещнат на ринга, но това така и не се случваше. Ето обаче, че мачът вече е официален, след като Хан и Брук преминаха успешно кантара.

Амир закова стрелките на точно 66.90 килограма. Неговият отявлен противник пък се оказа с 460 грама по-тежък, но също премина първото препятствие преди сблъсъка на ринга. Двамата се бяха разбрали да платят по 100 хиляди паунда глоба при провал на кантара. Границата, поставена от техните щабове, бе точно 67.59 килограма.

След като преодоляха претеглянето, Хан и Брук застанаха лице в лице за последен път преди качването на ринга. Кел направи така, че да нажежи значително обстановката, като засипа с обиди и закани съперника си. Той на свой ред не му остана длъжен, като се наложи охраната да се намесва, за да не се стигне до инцидент.

Любопитен момент пък се разигра по време на претеглянето на един от подгряващите двубои. Новата британска надежда в тежка категория Фрейзър Кларк, който ще направи дебют на професионалния ринг, получи въздушна целувка от съперника си. Джейк Дарнел, който определено впечатли с бирения си корем на претеглянето, също ще изиграе първия си мач утре, но поиска да целуне Кларк, като дори „палаво“ му намигна…