Начало Бокс Хавиер Ибаниес: Ще донеса олимпийска титла за България
0

Хавиер Ибаниес: Ще донеса олимпийска титла за България

Хавиер Ибаниес: Ще донеса олимпийска титла за България
0

Новата звезда на българския бокс Хавиер Ибаниес си е поставил конкретна цел – олимпийската титла от Париж 2024. Натурализираният кубинец остана в подножието на медалите на Световното първенство в Белград, след като отстъпи по спорен начин от французина Костюири на 1/4-финалите. След двубоя от родния щаб подадоха контестация, но тя не бе одобрена и така Ибаниес остана на пето място при 57-килограмовите.

„Въпреки аркадата, която получих в предишния мач, дадох максимума от себе си. Не се оправдавам със съдиите, направих всичко, но решението все пак бе тяхно. Това, което ме прави щастлив е, че федерацията ни помага много, а така се работи с голямо желание. Тъжно ми е, че не спечелих медал, но продължавам да се боря и няма да се откажа”, заяви пред БНТ Ибаниес.

Относно Олимпийските игри в Париж, той споделя: „Работя усилено да стана олимпийски шампион в Париж. Ще дам всичко от себе си, това е целта, която съм си поставил. С много работа и подкрепата на Господ, ще постигна резултатите, към които се стремя и ще спечеля злато за България”.

Кубинецът разказва и за начина, по който е пристигнал в България. „В Куба временно се бях отказал от бокса, смятах да не се състезавам повече. Един приятел, също боксьор обаче ми предложи да се махнем. Тогава дойде опцията и от България, където треньорът също е кубинец и условията са много добри. Познавам Жоел Арате и вярвам, че с негова помощ мога да постигна целите, които съм си поставил”, разказа Ибаниес.

25-годишният национал заяви още, че се чувства много добре в България. „В Куба са родителите и сестра ми, която е на 10 години. Всички ме подкрепят много и съм щастлив да ги имам. В България най-много ми харесват взаимоотношенията между хората. Благодаря на г-н Инински, който не спира да ни помага. На семейството на приятелката ми също така. От две години съм в България и се чувствам като у дома си тук”.