Начало Бокс България на 24-то място на Световното по бокс в Белград
0

България на 24-то място на Световното по бокс в Белград

България на 24-то място на Световното по бокс в Белград
0

България завърши на 24-то място в класирането при нациите от Световното първенство по бокс в Белград. Шампионатът приключи в събота, когато бяха излъчени последните медалисти в сръбската столица.

Родните боксьори не успяха да стигнат до отличията, като най-близо бе Хавиер Ибаниес. В категория до 57 килограма той достигна до 1/4-финалната фаза, където допусна спорна загуба от французина Кистоюри. Представянето му донесе и най-голям актив за страната ни. Добри думи заслужава и Кристиян Николов (80 кг), който се би на 1/8-финал при дебюта си на Световно първенство.

В класирането по нации родните боксьори се нареждат на 24-то място със 7 точки. Общо 88 държави от 105 записани за участие, влизат в тази ранглиста. Лидер е Казахстан с 43 точки, на второ място е Куба с 36, а третата позиция е за САЩ с 34 пункта.

В подреждането по медали над всички са кубинците с 3 златни и 2 бронзови отличия. Второ място е за Казахстан (3-2-1), а третата позиция е за САЩ (2-2-0). Общо 25 държави са успели да излъчат медалисти в Белград.