Начало Бокс Холифийлд даде съвети на Уайлдър преди трилогията

Холифийлд даде съвети на Уайлдър преди трилогията

Холифийлд даде съвети на Уайлдър преди трилогията
0

Бившият четирикратен световен шампион в тежка категория – Ивендър Холифийлд, със сигурност знае как боксьор може да спечели световната титла обратно.

Нещо, което Дионтей Уайлдър ще трябва да направи в третия си мач с Тайсън Фюри, ако иска да остане релевантно име в дивизията.

Легендата даде няколко ценни съвета на 34-годишния си сънародник, който до края на годината трябва да се бие срещу Тайсън Фюри за титлата на WBC.

Снимка: БГНЕС

Холифийлд изгледа на живо доминацията на „Краля на циганите“ през февруари, ставайки свидетел на детронирането на „Бронзовия бомбардировач“.

„Нещото, което Уайлдър трябва да промени за третия мач е да държи гарда си висок“, отбеляза 57-годишният бивш шампион при полутежките и тежките.

„Тайсън го уцели с всички удари, който му пусна. Сякаш бе заседнал в кал и не можеше да мръдне. Уайлдър замахваше бавно, ръцете му тежаха.

„Обикновено той не получава толкова удари и за третия мач ще трябва да бъде далеч по-подвижен.

„Спомням си първия ми мач с Ленъкс Люис. Тогава той ми спука тъпанчето и се молех да не се откажа“, припомни си Холифийлд.

Снимка: БГНЕС

„Бях в същата ситуация като Уайлдър. Биех се с по-голям боксьор от мен, който бе също толкова техничен, а моят баланс го нямаше.

„Исках да си тръгна от ринга, но синът ми бе там и нямаше как хората да говорят, че не съм издържал на напрежението“, добави Холифийлд, който е губил мачове за световната титла от Ридик Боу, Майкъл Мурър, Ленъкс Люис и Джон Руис.