Начало Бокс Хърн: Нгану ще е лесна задача за Джошуа

Хърн: Нгану ще е лесна задача за Джошуа

Хърн: Нгану ще е лесна задача за Джошуа
0

Еди Хърн продължава с опитите да настрои боксовата общественост за потенциален сблъсък между Франсис Нгану и Антъни Джошуа, след като видяхме как бившият UFC шампион едва не се справи с Тайсън Фюри при дебюта си в Рияд. Този път президентът на Matchroom Boxing заяви, че неговото момче ще се справи лесно с „Хищника“.

Трудно е да кажа, че не е боец от световна класа, защото имам усещането, че победи Тайсън Фюри. Обещавам ви обаче едно – уважение за Франсис, но лесна задача за нашия човек“, каза Хърн в интервю за Ариел Хюлвани.

„Циганския крал“ не оправда предварителните очаквания за лесна победа и сега сякаш се намира в емоционална дупка току преди срещата си с Олександър Усик.

Нгану от друга страна е на гребена на вълната и се вижда, че мнозина от лидерите в тежка категория иска да премерят сили с него, защото е гаранция за финансови успехи, независимо от резултата.

„Ей Джей“ сам премина през тежка криза в изминалата година, но без да му се налага да се мори толкова много срещу новобранец на боксовия ринг. Вместо това той възвърна самочувствието си срещу опитните Джърмейн Франклин и Робърт Хелениус.

Евентуален двубой между Антъни Джошуа и Франсис Нгану със сигурност би бил посрещнат радушно от феновете на бойните спортове. От една страна имаме двама доказани шампиони, а от друга – чисто физически са може би най-внушителните атлети изобщо в целия свят на бойните изкуства.