Начало Бокс Хърн планира промени в стила на Джошуа за реванша с Усик

Хърн планира промени в стила на Джошуа за реванша с Усик

Хърн планира промени в стила на Джошуа за реванша с Усик
0

Еди Хърн, промоутър на Антъни Джошуа, иска неговият боксьор да направи промени спрямо първия сблъсък с Олександър Усик. Хърн очаква от Джошуа да бъде по-агресивен в предстоящия реванш за световните титли на WBA Super, WBO, IBF и IBO.

Припомняме, че мегасблъсъкът в тежка категория ще се състои на 20 август в Джеда, Саудитска арабия.

„Не мисля, че можеш просто да бъдеш агресивен срещу Олександър Усик, но със сигурност трябва да бъдеш агресивен. Той трябва да пусне ръцете си повече. Трябва да нанесе щети върху Олександър Усик винаги, когато може и трябва да го изкара от ритъм“, каза Хърн пред „The ​​Sun“, цитиран от „Boxing Scene“.

„Не мисля, че Усик обича да бъде удрян. Не мисля, че той обичаше да бъде удрян първи в първата битка и не беше удрян много. Така че Ей Джей трябва да рискува, да бъде по-умен, но трябва и да отпусне ръката. Мисля, че тази битка ще бъде много по-вълнуваща от първата, защото Ей Джей сподели 12 рунда с Усик. И той разбира уменията си и качествата на Олександър Усик и трябва да докаже това със своите качества. Това са неговата сила, скорост и комбинирани удари. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Но със сигурност вярвам, че ще видите много по-агресивен Антъни Джошуа в тази битка“, категоричен беше Хърн.

Джошуа беше критикуван, че не беше достатъчно агресивен миналия септември, когато Усик го победи за титлите в тежка категория на WBO, IBF, WBA, IBO на стадиона на футболния Тотнъм Хотспър. Британската звезда се опита да надхитри Усик, но стратегията се провали по време на битката. За реванша Джошуа се раздели с дългогодишния си треньор Робърт Маккракън и привлече ветерана Робърт Гарсия.

Олександър Усик има баланс от 19 победи, 13 от които е записал чрез нокаут. 35-годишният украинец е бивш номер 1 в полутежка категория на WBC, WBA Super, IBF, WBO. Той е олимпийски шампион в полутежка категория от Игрите в Лондон, състояли се през 2012 година.

Джошуа има баланс от 24 победи и само 2 загуби в своята професионална кариера в бокса. Пораженията са от Анди Руис-младши през 2019 година и от Олександър Усик. Той, също както Усик, е олимпийски шампион от Лондон 2012, но в тежка категория.