Начало Бокс Усик: Украинците са най-силният народ в света (СНИМКА)

Усик: Украинците са най-силният народ в света (СНИМКА)

Усик: Украинците са най-силният народ в света (СНИМКА)
0

Олександър Усик продължава подготовката за реванша за световните титли на WBA Super, WBO, IBF и IBO срещу Антъни Джошуа. Тези Еди Хърн обяви нова дата, на която е най-вероятно ще видим мегасблъсъка между двамата боксьори! Преди това най-обсъжданата дата беше 23 юли.

Преди време шампионът получи от своята родина позволение да се оттегли от военни действия и да започне подготовката за мегасблъсъка с Джошуа. Въпреки това той продължава да показва уважение към родината и да е духом със своите сънародници. Това той демонстрира с пореден пост в социалните мрежи.

„Убеден съм, че украинците са най-силният народ в света. Всеки ден показваме на света нашата сила и непоколебимост. Нашите смели воини отблъскват вражеските атаки и се борят за свобода, давайки ни възможност да учим, работим, лекуваме, да се противопоставяме на вражеската пропаганда и да приближаваме победата всеки ден. Желанието ни за свобода и независимост е непоколебимо. Желанието ни да оцелеем, побеждаваме и възстановяваме е безгранично. Все пак сме родени в Украйна. Ние сме задължени да спечелим“, написа шампионът в профила си в Instagram.

Припомняме, че украинецът отмъкна шампионските пояси на „Ей Джей“ в последния си професионален сблъсък. Това се случи на боксова гала, състояла се на стадиона на футболния отбор Тотнъм на 25 септември 2021 година.

Олександър Усик има баланс от 19 победи, 13 от които е записал чрез нокаут. 35-годишният украинец е бивш номер 1 в полутежка категория на WBC, WBA Super, IBF, WBO. Той е олимпийски шампион в полутежка категория от Игрите в Лондон, състояли се през 2012 година.

Джошуа има баланс от 24 победи и само 2 загуби в своята професионална кариера в бокса. Пораженията са от Анди Руис-младши през 2019 година и от Олександър Усик. Той, също както Усик, е олимпийски шампион от Лондон 2012, но в тежка категория.