Начало Бокс Еди Хърн сменя Sky с DAZN срещу деветцифрена сума!

Еди Хърн сменя Sky с DAZN срещу деветцифрена сума!

Еди Хърн сменя Sky с DAZN срещу деветцифрена сума!
0

Топ промоутърът Еди Хърн е подписал договор, след който следват сериозни промени в бокса. Британецът вече ще организира галавечери за стрийминг платформата DAZN, a не с броудкастъра Sky.

Еди е сложил подписа си срещу деветцифрена сума, което означава над 100 милиона паунда и чупи всички рекорди за подобни услуги.

Договорът ще влезе в сила от 1 юли, но ще изключва правата на Антъни Джошуа и Дилиън Уайт, които имат отделни контракти.

Хърн ще организира галавечери за DAZN в следващите пет години.

Това е най-сериозният удар за стрийминг платформата, която в последната година разшири значително влиянието си.

Промоутърът работеше със Sky повече от 9 години.

Голяма част от феновете на бокса не харесваха медийния гигант заради високите цени на платените гледания (PPV). Сега те ще могат да наблюдават най-големите звезди в бокса срещу значително по-скромна сума.

Така последното шоу на Sky ще е през месец юни. След това Еди Хърн ще има възможност да работи с още по-голяма част от световните величия, сред които и Саул Алварес-Канело.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.