Начало Бокс Заплашват Фюри и Усик с глоба от 10 млн. долара

Заплашват Фюри и Усик с глоба от 10 млн. долара

Заплашват Фюри и Усик с глоба от 10 млн. долара
0

Преди ден стана известно, че битката за титлата абсолютен шампион в тежка категория между Oлександър Усик (21-0, 14 КО) и Тайсън Фюри (34-0-1, 24 КО) получи нова дата – 18 май.

Припомняме, че срещата беше планирана за 17 февруари в Рияд (Саудитска Арабия), но Циганския крал получи сериозна аркада на спаринг и трябваше да бъде отложена. Мястото остава непроменено.

Ден преди това председателят на Генералната дирекция по развлекателни въпроси в Саудитска Арабия Турки Ал аш-Шейх каза, че договорът за двубоя все още предвижда реванш, независимо от резултата от първия сблъсък.

По този начин Турки отрече появилата се по-рано информация, според която е планирано да се проведе двубой между победителите в конфронтациите Усик – Фюри и Антъни Джошуа – Франсис Нгану. Вместо това, победителят от битката на 8 март между Антъни и Франсис вероятно ще предизвика Филип Хргович за свободната титла на IBF.

Ал аш-Шейх добави, че ако битката Фюри – Усик бъде прекъсната отново, виновникът ще плати огромна глоба от 10 милиона долара. В същото време, ако Тайсън се провали, Олександър ще има право да избере всеки противник за негов заместник. Ако по някаква причина украинецът не може да излезе на ринга, Ал аш-Шейх иска да организира битка между Фюри и Антъни Джошуа.