Начало Бокс Запознайте се с Лъва от Анадола

Запознайте се с Лъва от Анадола

Запознайте се с Лъва от Анадола
0

Втората ръкавица на Турция – Умут Чамкиран, попадна в полезрението на Sky Sports и тяхната рубрика „Запознайте се“. Боксьорът в тежка категория е считан за един от най-недооценените.

„Лъва от Анадола“ е непобеден на професионалния ринг. Вече има 12 успеха на сметката си, 10 от които с нокаут. Умут се надява, че скоро може да се срещне с някое от големите имена в Европа.

Доволни ли сте от професионалната си кариера до момента?

– Да, щастлив съм. Следващата година ще се бия в Европа и тогава ще съм дори още повече.

Показахте ли пълната си сила в тези 12 мача?

– Удрям силно. Не съм от хората, които се заканват и говорят. Ще видите дали съм добър боксьор на ринга. Идвам от улицата и съм боец. Не съм най-добрият технически, но съм боец.

Източник: Instagram

Научихте ли нещо от победата си по точки над Арнолд Гиерджай?

– Да, беше добър мач. Счупих си дясната ръка. Да изляза в пълни 12 рунда беше ценен опит за мен.

Целите ли се към Европейската титла?

– Да, мога да изляза за нея следващата година.

А към мач във Великобритания?

– Надявам се да се бия в Лондон. Защо не и в Германия.

Снимка: БТА

Колко високо бихте оценили Антъни Джошуа и Тайсън Фюри?

– Джошуа е добър боксьор и талант. За мен, Тайсън Фюри е най-добрият в тежка категория в момента. Показва характер. По-добър е от Уайлдър, спечели битката и не трябваше да присъждат равенство. Имаше проблеми, върна се. За мен това е боецът.

Мечтаете ли за световна титла?

– За мен парите нямат значение. Искам да го направя за кюрдите, за Турция, за всички по тези географски ширини. За мира.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.