Начало Бокс Жестока конкуренция за националките ни по бокс на световното

Жестока конкуренция за националките ни по бокс на световното

Жестока конкуренция за националките ни по бокс на световното
0

Женският ни национален отбор по бокс ще влезе в жестока конкуренция по пътя към медалите от Световното първенство в Ню Делхи (Индия). Шампионатът на планетата започва на 15 март, когато ще се проведе жребият за 12-те категории. А предвид заявките, турнирът действително се очертава да бъде на най-сериозна висота.

Очакванията са над 300 боксьорки от 65 държави да се качат на ринга в Индия. Сред тях множество олимпийски, световни и европейски медалистки.

България с петима боксьори на Световната купа за младежи в Будва

България ще бъде представена от шест момичета, които са водени от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков. Отличия ще преследват Севда Асенова (48 кг), бронзова медалистка от Световното първенство миналата година и европейска шампионка, Венелина Поптолева (50 кг), европейска вицешампионка, Златислава Чуканова (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), световна и трикратна европейска златна медалистка, Светлана Каменова (57 кг), европейска вицешампионка и Аслъхан Мехмедова (60 кг).

Световното първенство и тази година ще бъде с награден фонд. От Международната федерация ИБА обявиха сума, в размер на 2.4 милиона долара, която ще бъде разделена между медалистките в отделните категории.

Снимка: БФ Бокс