Начало Бокс Конър Бен: Джошуа даде на магьосника поле да покаже своите трикове

Конър Бен: Джошуа даде на магьосника поле да покаже своите трикове

Конър Бен: Джошуа даде на магьосника поле да покаже своите трикове
0

Топ боксьорът в полусредна категория Конър Бен анализира загубата на Антъни Джошуа от Олександър Усик. Сънародникът на Ей Джей сподели как трябва да играеш, за да победиш украинската машина.

Според Конър в този сблъсък трябва да се разчита на грубата сила, защото технически не можеш да надиграеш Усик.

„Стратегията на Джошуа за мача беше сгрешена, даде на магьосника поле да покаже своите трикове“, започна Бен.

„Усик е невероятен боец. Той е най-добрият в общата ранглиста във всички категории, за мен (pound-for-pound). Джошуа трябваше да излезе по-тежък за този сблъсък. Не мисля, че някой може да победи Усик в размени с техника, трябва да му влезеш грубо.“

„Нужно е да покажеш на Усик, че ти си голямото момче и разчиташ на чиста сила. Това е начинът да победиш украинеца, иначе на размени и техника си загубен. В прогнозите си виждах как задава темпото и вкарва комбинации от 3-4 удара. След осмия рунд вече всеки може да спечели мача.“

„Ако бях аз, щях да използвам теглото и ръста си като предимство. Чисора показа как може да се победи Усик. В по-ранна фаза на кариерата си Ей Джей разчиташе повече на тежките удари, имаше инстинкта на убиец. Ще бъде интересно да видим какво ще се случи на реванша и дали Джошуа може да преоткрие младия си „аз“. Ще го видим още от излизането, походката му, мисленето му. Дори да не е най-атрактивната битка – Антъни може да я спечели“, завърши анализа си Бен.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.