Начало Кикбокс и муай тай Полина Галинова: Отиваме във Варна да съберем златото и купата

Полина Галинова: Отиваме във Варна да съберем златото и купата

Полина Галинова: Отиваме във Варна да съберем златото и купата
0

Състезателката на СК „Шуменска Крепост“ – Полина Галинова, е пределно мотивирана да вземе златен медал от предстоящото Държавно първенство по кикбокс в стил „лоу кик“.

Надпреварата ще се проведе от петък до неделя в новия спортен комплекс в район „Владислав Варненчик“, Варна.

Една от най-добрите ръкавици на България сподели очакванията си за Boec.BG:

„Отиваме във Варна да съберем златото и да вземем купата. Нищо не може да ни спре и на това състезание, ще покажем шампионски дух и воля“, започна Галинова.

„От Шумен тръгваме 21 души, защото едно от момчетата отпадна в последния момент, карантинираха го заради контакт със заразен от коронавирус. Всички са готови да покажат най-доброто от себе си и да затвърдят короната от миналия месец. За мен това е генерална репетиция преди Световното първенство в Италия.“

Шампионатът на планетата започва на 15 октомври и мнозина очакваха Полина да спести сили.

Тя обаче не се страхува да се пусне на Държавно първенство само две седмици преди големия форум.

„Подадоха заявки 245 кикбоксьори от 42 клуба – очакваме много сериозно състезание“, продължава Галинова, която е един от треньорите в Шумен, редом с кариерата си на състезател.

„Нямаме право да подценим никого. Много често на такива турнири бойци от наглед малки клубове правят големи сензации и изхвърлят фаворитите от надпреварата. Затова ние трябва да покажем на какво сме способни срещу всеки един съперник, независимо от името и града. Няма как да се определи кой клуб е фаворит в дадена среща – това е чарът на Държавното първенство. Всеки излиза да се бие и ще е много интересно този уикенд.“

„Неслучайно срещите започват в петък – това е заради големият брой заявки. Тогава са осминафиналите и четвъртфиналите, а събота и неделя ще се разпределят медалите. Ние тръгваме от Шумен да съберем медалите си, златото е наше!“, допълни Полина Галинова.

Несъмнено „Шуменска крепост“ е един от големите фаворити за отборната купа, предвид категоричното представяне в Каварна преди месец.

Тогава от 12 кикбоксьори шуменци взеха 10 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.