Начало Граплинг Джу джицу икона ще пише мемоари за живота си

Джу джицу икона ще пише мемоари за живота си

Джу джицу икона ще пише мемоари за живота си
0

Една от най-големите легенди на бразилското джу джицу – Хиксън Грейси, ще пусне на книжния пазар свои мемоари през август тази година.

Новината бе съобщена от самия Хиксън, който се ползва с митологичен статут сред хардкор почитателите на смесените бойни изкуства и граплинга. 

Най-атлетичният и талантлив син на считания за основател на бразилското джу джицу Хелио Грейси, е написал творбата с помощта на Питър Макгуайър.

Името на мемоарите е „Дишай: Живот в течение„. Ето какво споделя самият съавтор на произведението:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Rickson Gracie (@ricksongraciejj)

„За пръв път ще разкажа пълната си история – ролята на семейството ми в развитието на джу джицу-то, десетилетията прекарани в мачове по плажовете на Рио, за улиците на Бразилия и за стъпването ми на ринга в Япония – както и принципите и философите, които ме напътстват в моя живот“, споделя Хиксън.

Хиксън, който в днешни дни се радва на успехите на сина си Крон Грейси и своите доджота по целия свят, е оставил ярък отпечатък в историята на бойните спортове и изкуства. Митичният боец е толкова почитан, че през 2014-та е въведен в Залата на славата на световния ММА заедно с Фьодор Емелианенко, Пат Миелетич и „Големия“ Джон Макартни.

Легендата Хиксън Грейси празнува юбилей днес

Книгата може да бъде предварително поръчана ТУК.