Начало Граплинг Първо по рода си БЖЖ състезание в България през октомври

Първо по рода си БЖЖ състезание в България през октомври

Първо по рода си БЖЖ състезание в България през октомври
0

За първи път в България ще бъде проведено състезание по бразилско джу джицу само с поканени състезатели. Инициаторите на събитието са българската ММА звезда Георги Валентинов и неговия мениджър Никола Атанасов. Те ще дадат начало на веригата от спортни събития „Mat Champions“.

Валентинов и Атанасов, които са носители на сини колани в бразилското джу джицу, споделиха за Boec.bg, че поканените да участват в схватките ще премерят сили в две категории – до 80 килограма и над 80 килограма. За спазването на правилата по време на битките ще се грижат квалифицирани от Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF) рефери.

Състезателите, които ще бъдат поканени да участват на галавечерта, ще бъдат представители на този боен спорт в дивизиите от бял до черен колан. Предвидени са единайсет битки, като в това число са включени и две дамски срещи. В сблъсъците на тепиха ще участват и бойци от чуждестранни клубове.

„Този проект е първи по рода си в България и с Жоро целим да спомогнем за развитието на БЖЖ в България, като дадем поле за изява на българските състезатели от бял до черен колан„, добавя ММА мениджърът Никола Атанасов.

Очаквайте скоро повече информация за участниците в преборванията и датата и мястото на „Mat Champions“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".