Начало Карате Европейската шампионка по карате Вероника Георгиева взе черен колан

Европейската шампионка по карате Вероника Георгиева взе черен колан

Европейската шампионка по карате Вероника Георгиева взе черен колан
0

Европейската шампионка по шотокан карате Вероника Георгиева вече е черен колан. Състезателката на клуб „Файтърс-НСА“, която завоюва европейската титла при девойките през 2019-та, а от септември 2020-та бе приета в Национална спортна академия „Васил Левски“ със специалност „Треньор по карате“, защити успешно изпита за повишаване на технически степени.

Изпитът се състоя в присъствието лично на президента на Българска федерация шотокан карате-до сенсей Александър Славков (5 дан). В месеца преди изпита Славков проведе и два технически семинара на състезателите и треньорите от клуба с основна тема изпитните изисквания.

Още 9 състезатели от „Файтърс-НСА“ се радват вече на кафяв пояс. Допълнително в клуба организираха и две изпитни сесии за ниските степени в карате шотокан – 9-4 кю. Над 70 каратеки повишиха степените си.

В началото на месеца се проведе Младежка лига в олимпийския стил карате и клуб „Файтърс-НСА“ бе представен  от Николай Стефанов при кадетите с личен треньор Павлин Дишев.

„За съжаление Николай Стефанов не можа да достигне до медалите, но показа, че има потенциал и за него това е първо участие на такова ниво. Опитът, който натрупа там е безценен“, коментира личният му треньор Павлин Дишев .

Междувременно бойците от „Файтърс-НСА“ се включиха и в благотворителна инициатива за събиране на средства за лечение на Цвета Страхилова, като участваха с демонстрация в центъра на град Перник. Групата бе водена от треньора Юлиан Николов.

За клуба предстои участие на Европейско първенство по шотокан карате в Словения. Надпреварата ще се проведе между 31-ви юли и 1-ви август, а 16-сет състезатели от „Файтърс-НСА“ ще се впуснат в битките за отличията. От днес (18.07) те са на лагер с националния отбор в Лозенец. С повиквателна са световните шампиони при младежите Валентин Георгиев и Валентин Рачев, Вероника Георгиева, сребърната медалистка от световно Виктория Филипова, както и Валентино Александров и Теодор Лазаров, които са и национални шампиони при мъжете.

В средата на лагера ще се включи и президентът на клуба Радослав Пенов, който ще помага на състезателите в подготовката.

„Надяваме се да имаме медали, а защо не и златни“, лаконичен бе Пенов, който е носител на „Златен пояс“ за най-добър треньор от Националната асоциация на бойните спортове.

Състезателите тръгват за Словения на 29-ти юли.

тагове: