Начало Карате “Файтърс-НСА“ атакува два шампионата с нови екипи

“Файтърс-НСА“ атакува два шампионата с нови екипи

“Файтърс-НСА“ атакува два шампионата с нови екипи
0

Един от водещите карате клубове у нас СК „Файтърс-НСА“ се похвали с нови екипи. Столичният тим ще ги сефтоса с два държавни шампионата. Каратистите, водени от Радослав Пенов, ще участват в Национално първенство по олимпийско карате (17-18.04) и Националното първенство по Шотокан Карате (24-25.04). И двете състезания ще се проведат в София.

„Файтърс-НСА“ ще регистрира рекордно участие в олимпийското карате. За първи път тимът ще бъде представен от 54 бойци. Медалите във всички възрастови групи от деца до мъже и жени ще бъдат разпределени в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

Седмица по-късно, на 24-ти и 25-ти април, „Файтърс-НСА“ ще се впусне в битка за отборната титла на Националното първенство по Шотокан Карате (над 12-годишни до мъже и жени). Шампионатът ще се проведе в Многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“. Там тимът ще има 70 бойци.

„Ще излезем за първи път на национално за мъже и жени с отбор, преминал от деца до мъже, и израсъл в клуба. Всички са заедно от деца и са много единни“, коментира пред Boec.BG главният треньор и президент на тима Радослав Пенов.