Начало Карате Ивет Горанова и националите на лагер в Белмекен заедно с Антонио Олива

Ивет Горанова и националите на лагер в Белмекен заедно с Антонио Олива

Ивет Горанова и националите на лагер в Белмекен заедно с Антонио Олива
0

Испанският специалист Сенсей Антонио Олива отново е на посещение в България, за да помогне в подготовката на националите ни по карате. Отборът е на лагер на високопланинската спортна база „Белмекен“, което е част от подготовката за Световното първенство в Дубай през месец ноември.

Освен с вещите съвети на Олива, българският състав тренира под ръководството на Ангел Ленков и Борислав Иванов, а щабът се допълва и от кондиционния треньор Светослав Топузов. В програмата са включени друразови тренировки, а каратеките успяха да ги съчетаят с покоряването на още един връх – „Зъбчето“, който се извисява на над 2000 м н.в.

Преди Световното първенство в Дубай, за каратеките на Българска национал федерация Карате предстоят още няколко турнира – Премиер лига в Москва (мъже и жени) на 1-ви октомври и Националния шампионат на 2-ри октомври в Русе, което е едно от най-важните състезания в календара.

През последните години световнопризнатият международен инструктор Антионо Олива работи в тясно сътрудничество с Българска национална федерация Карате. Олива е носител на 9-ти дан по карате и един от най-добрите инструктори по карате в световен мащаб. Още през 2019 г. той предрече, че Ивет Горанова ще стане Олимпийски шампион.