Начало Карате Ивет Горанова и Станимира Петрова със страхотна благородна инициатива

Ивет Горанова и Станимира Петрова със страхотна благородна инициатива

Ивет Горанова и Станимира Петрова със страхотна благородна инициатива
0

Две от големите звезди на българските бойни спортове – олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и многократната европейска златна медалистка от боксовия ринг Станимира Петрова подкрепиха чудесна благородна инициатива. Те бяха част от спортистите, които се включиха в седмия национален лагер на Асоциация „Докосни дъгата“ и първия национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“. Събитието се провежда съвместно в Пампорово под надслов „Младите хора на България – обединени“.

Ивет Горанова, Станимира Петрова, бившите националки от ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова и Малден Радуканова, заедно с баскетболиста Йордан Минчев, щангиста Христо Христов и вече бившия борец Даниел Александров откриха паметна плоча. Това стана на връх Снежанка в Пампорово, който се превърна в третия в света, след Матерхорн в Швейцария и Денали в Аляска, на който се поставя такъв паметен знак.

Лагерът за деца с диабет вече седма година дава надежда на подрастващите, че диабетът е диагноза, но не осъжда болните да седят у дома, да са откъснати от приятелите си, да не се занимават активно със спорт, да не се забавляват. „Основната ни цел е да бъдем щастливи, да бъдем свободни, да знаем каква е болката на човека до нас, каква е радостта на човека до нас“, казва д-р Десислава Ангелова, председател на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“.

тагове: