Начало Карате Нови медали от Световната карате лига за младежи

Нови медали от Световната карате лига за младежи

Нови медали от Световната карате лига за младежи
0

Българските каратеки се представиха отлично на завършилата в Мексико трета Световна лига за младежи. Това издание на турнира се проведе в Канкун. Петимата ни представители от КК Никон добавиха към спечелените 4 медала и голям брой точки за ранглистата на Световната карате федерация (WKF).

Страната ни остана на 14-то място в отборното класиране по медали, но трябва да се вземе предвид и броя на състезателите, които държавите преди нас бяха изпратили в Мексико.

В категория до 55 килограма Денислав Стоянов завоюва сребро. При най-тежките Роберто Петров се пребори за бронза, след като бе ощетен от домакините в полуфинала.

Завърналата се след контузия Ивана Каменова също завоюва трето място. Още един бронз за България грабна Теодора Цанева в дисциплината КАТА при изключителна конкуренция. Въпреки загубата в първия кръг при преднина до последно с 3:0 и допусната нелепа грешка в края, Моника Илиева подсказа огромен потенциал за възрастта си.

Така равносметката на представителите на КК Никон от трите състояли се досега лиги са спечелените общо 8 медала. На клуба предстои последна лига през декември във Венеция, където страната ни ще участва с 9 състезатели.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.