Начало Карате С много карате сплотиха младежи от Балканите в Банско (ГАЛЕРИЯ)

С много карате сплотиха младежи от Балканите в Банско (ГАЛЕРИЯ)

С много карате сплотиха младежи от Балканите в Банско (ГАЛЕРИЯ)
0

Един от водещите карате клубове у нас „Ипон“ организира и успешно проведе кампания за международен обмен на Балканите. Това се случи по време на 8-дневен младежки лагер в Банско под наслов „Междукултурен диалог на Балканите“.

Проектът по програма „Еразъм +“ събра в България 40 младежи на възраст между 14 и 29 години и техните лидери от 4 държави – България, Румъния, Северна Македония и Сърбия. Екипът на СК „Ипон“ работи по програмата съвместно с психолозите Ани Владимирова и Александра Петрова, които въвеждоха практически упражнения и теоретични лекции по темата. 

Под формата на спорт, игри, танци и съвместни походи из прелестите на Пирин в атмосферата на разбирателство, съпричастност и взаимодействие бе реализирана седмица на приятелство и обмяна на опит. Каратето също бе сериозно застъпено в програмата.

Основна цел на проекта бе насърчаване на междукултурния диалог, взаимното разбирателство и толерантността между младите хора на Балканите, които принадлежат към различни социални и културни среди, но имат общо наследство и регионална идентичност, чрез спорт (физическа активност),  водеща до по-добри социално-комуникационни умения.