Начало Карате Сенсей Георги Ривов е 1-ви при реферите за 2023 на Световната карате федерация

Сенсей Георги Ривов е 1-ви при реферите за 2023 на Световната карате федерация

Сенсей Георги Ривов е 1-ви при реферите за 2023 на Световната карате федерация
0

В края на всяка година излизат класации за най-добър спортист, треньор, бизнесмен, актьор и т.н.

Световната карате федерация, която представи спорта КАРАТЕ на олимпийските игри в Токио също има свои класации не само на спортисти, но и на рефери и съдии. В момента Световната карате федерация има близо хиляда лицензирани рефери и съдии.

Чест е за България и за Българска национална федерация КАРАТЕ (БНФК), че най-опитният ни рефер сенсей Георги Ривов зае 1-во място за 2023 година в ранглистата на реферите на Световната карате федерация. Това е изключителен успех за родната федерация, която за първи път има
български рефер достигнал толкова висок връх в съдийството по олимпийско карате.

За класата на д-р инж. Георги Ривов като рефер през 2023 година говорят и позиции, които той заема като Татами мениджър на Световното първенство за мъже и жени в Будапеща – Унгария, на К1 Премиер лига във Фукуока – Япония и в Дъблин – Ирландия, на К1 Серия А в Атина – Гърция и в
Матосинхос – Португалия. Той е в Апелативното жури от трима старши рефери, които вземат решения при подадени официални протести на Европейските игри в Краков – Полша, на Световните игри по бойни спортове в Рияд – Саудитска Арабия, на Европейското първенство за младежи в Ларнака – Кипър, на Европейското първенство за мъже и жени в Гуадалахара – Испания, на К1 Премиер лига в Кайро – Египет, на К1 Серия А в Ларнака – Кипър, на К1 Младежка лига във Фуджейра – ОАЕ и във Венеция – Италия.

Заедно с двата сребърни медала тази година от световното първенство в Будапеща – Унгария и от Европейските игри в Краков – Полша на олимпийската ни шампионка Ивет Горанова, 1-вото място в класацията на реферите на д-р инж. Георги Ривов през 2023 г. са поредните покорени върхове от представители на БНФК. Тези постижения за поредна година показват високата класа на българското олимпийско карате.