Начало Карате СК „Файтърс-НСА“ с 19 шампионски титли от Държавното по шотокан

СК „Файтърс-НСА“ с 19 шампионски титли от Държавното по шотокан

СК „Файтърс-НСА“ с 19 шампионски титли от Държавното по шотокан
0

Първо място по медали за СК „Файтърс-НСА“ в Държавното индивидулно първенство по шотокан карате-до. Шампионатът се проведе през уикенда в столичната зала „Асикс Арена“ с участието на над 350 състезатели от 28 клуба.

Равносметката за СК „Файтърс-НСА“ е 43 медала от 50 състезатели в различните възрастови групи в юбилейната 10-та година от основаването на клуба. Тимът стигна до 19 златни, 17 сребърни и 7 бронзови медала, което се явява едно от най-успешните му състезания.

„Изключително сме щастливи за този успех! Миналата година отново бяхме на върха в комплексното класиране със 17 златни медала, но сега имаме повишаване на златните медали на 19“, сподели пред Boec.BG президентът на клуба Радослав Пенов.

От клуба не можеха да разчитат на двама от основните си бойци – световните шампиони за 2019-та Валентин Георгиев и Валенти Рачев.

„Гордеем се със всичките си медалисти от това първенство, но трябва да отбележим златния ни медал при мъжете в категория до 80 кг. на Валентино Александров и в категория„ Опен“ на Денис Богданов. Както и златните ни медали в отборните дисциплини кумите при момчета, 14-15 г., момчета, 16-17 г. и отборно микс, 16-17г. Имаме и голям пробив в дисциплината ката със златния медал на отборно микс при над 18 г. Златните медали на Калоян Велинов, Владимир Стойчев, Йоана Кирилова.Сребро при мъжете ката на Мартин Младенов и бронз ката при жените на Гергана Витанова“, добави още носителя на„ Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове за „Най-добър треньор“ за 2019 г.

Пенов благодари за положените усилия на целия треньорския екип – Юлиан Николов, Владислава Мирчева, Павлин Дишев, Лора Русчева, Виктор Георгиев  и Велин Стойчев.

Паралелно с Държавното по шотокан, СК „Файтърс-НСА“ взе участие и в Детската карате лига в олимпийското ни карате.Там клубът се нареди на 4-то място в комплексното класиране само със шест състезатели и 2 златни, 3 сребърни и 5 бронзови отличия.

След успехите от клуба си спретнаха и подобаващо парти, в което да се отпразнуват медалите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.