Начало Карате Стартира тренировъчния семинар по карате

Стартира тренировъчния семинар по карате

Стартира тренировъчния семинар по карате
0

Стартира Тренировъчния семинар по карате за всички възрасти, организиран от Българската федерация по карате по инициатива на трите олимпийски шампионки от Токио 2020: Ивет Горанова – категория до 55 кг. – България, Йована Прекович – категория до 61 кг. – Сърбия, Фериал Абделазис – категория над 61 кг. – Египет.

На семинара са записани 150 участника от България, Сърбия, Косово, Македония, Румъния, Гърция, Турция и др. от всички възрасти.

В 12:30 се очаква да се състои и официалното откриване на Тренировъчния семинар по карате, в рамките на което ще бъде поставено началото на инициативата за връщане на Каратето в олимпийската програма.

Трите олимпийски шампионки по карате от Токио 2020: Ивет Горанова – България, Йована Прекович – Сърбия, Фериал Абделазис – Египет ще подпишат писмо, което ще бъде изпратено до президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах и до всички федерации по карате в световен мащаб.

Шампионките ще поискат лична среща с г-н Бах, на която златните медалистки ще представят доказателства и аргументи за конкурентноспособноста на каратето да бъде член на олимпийския комитет и защо трябва да бъде в олимпийската програма (Лос Анджелис през 2028).

тагове: