Начало Карате „Файтърс-НСА“ за трета поредна година с шампионската титла по шотокан

„Файтърс-НСА“ за трета поредна година с шампионската титла по шотокан

„Файтърс-НСА“ за трета поредна година с шампионската титла по шотокан
0

За трета поредна година „Файтърс-НСА“ стъпи на върха в отборното класиране на Националното първенство по шотокан карате-до. На провелия се през уикенда шампионат, клубът взе участие с 54 състезатели, а равносметката е 37 медала – 13 златни ,9 сребърни и 15 бронзови.

Това е с шеста комплексна титла по медали от съзването на клуба преди 11 години, както и 11 комплексна титла по медали в дисциплината кумите (спаринг).

Президентът на клуба Радослав Пенов остана много доволен от представянето на своите възпитанице, особено при мъжете в категория до 70 килограма, където и трите призови места се окупираха от представители на СК „Файтърс-НСА“. Столичани ликуваха и отборните титли в кумите при 12-13 г., 14-15 г. и при 16-17 г.

„Имаме още какво да покажем. Имахме много контузени състезатели, които не успяха да участват на това първенство. Тепърва с треньорите ще сменим методиката и ще подобрим слабите си страни за следваяите състезания“, кометира Радослав Пенов, който освен президент и главен треньор в клуба е и преподавател в Национална спортна академия „Васил Левски“ в специалност „Треньор по карате“.  

Седмица по-рано каратистите от „Файтърс-НСА“ взеха участие и в Националното първенство в олимпийското карате, където клубът завоюва 2 златни 8 сребърни и 11 бронзови медала.

На 24-ти април пък се проведе Купа „Алеко“ в Свищов по олимпийския стил карате .Там „Файтърс-НСА“ също участва с 15 състезателя и завоюва 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

„Участваме с огромни състави като брой хора от клуба. Имаме хора, които са абсолютни дебютанти, но трябва да трупат игрови опит“, добави още по темата Радослав Пенов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.