Начало Карате „Файтърс-НСА“ за трета поредна година с шампионската титла по шотокан

„Файтърс-НСА“ за трета поредна година с шампионската титла по шотокан

„Файтърс-НСА“ за трета поредна година с шампионската титла по шотокан
0

За трета поредна година „Файтърс-НСА“ стъпи на върха в отборното класиране на Националното първенство по шотокан карате-до. На провелия се през уикенда шампионат, клубът взе участие с 54 състезатели, а равносметката е 37 медала – 13 златни ,9 сребърни и 15 бронзови.

Това е с шеста комплексна титла по медали от съзването на клуба преди 11 години, както и 11 комплексна титла по медали в дисциплината кумите (спаринг).

Президентът на клуба Радослав Пенов остана много доволен от представянето на своите възпитанице, особено при мъжете в категория до 70 килограма, където и трите призови места се окупираха от представители на СК „Файтърс-НСА“. Столичани ликуваха и отборните титли в кумите при 12-13 г., 14-15 г. и при 16-17 г.

„Имаме още какво да покажем. Имахме много контузени състезатели, които не успяха да участват на това първенство. Тепърва с треньорите ще сменим методиката и ще подобрим слабите си страни за следваяите състезания“, кометира Радослав Пенов, който освен президент и главен треньор в клуба е и преподавател в Национална спортна академия „Васил Левски“ в специалност „Треньор по карате“.  

Седмица по-рано каратистите от „Файтърс-НСА“ взеха участие и в Националното първенство в олимпийското карате, където клубът завоюва 2 златни 8 сребърни и 11 бронзови медала.

На 24-ти април пък се проведе Купа „Алеко“ в Свищов по олимпийския стил карате .Там „Файтърс-НСА“ също участва с 15 състезателя и завоюва 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

„Участваме с огромни състави като брой хора от клуба. Имаме хора, които са абсолютни дебютанти, но трябва да трупат игрови опит“, добави още по темата Радослав Пенов.