Начало Карате Започва държавното по Олимпийско карате

Започва държавното по Олимпийско карате

Започва държавното по Олимпийско карате
0

Стартира Държавното първенство по Олимпийско карате. Тази година състезанието се провежда във Велико Търново от 22 до 23 април. През годините градът традиоционно е бил домакин на редица състезания по карате и сега престижното състезание отново се завръща в Старопрестолната столица на България.

Държавното първенство по Олимпийско карате продължава през целия уикенд (22-ри и 23-ти април) и се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново.

Състезанието стартира в 10:00 ч. с най-малките участници. През днешния ден се очаква да се състоят и елиминационните двубои, победителите, от които ще премерят сили през утрешния ден.

В неделя – вторият ден от първенството, ще се състезават кадети, джуниори, мъже и жени. Тогава ще се проведат и финалните двубой, от чиито победители ще бъдат избрани и състезателите, които ще влязат в Националния отбор на България по карате.

Тази година състезанието се радва на сериозен интерес. В първенството участват 870 състезатели от 37 клуба, а интересът към олимпийското карате не спира да расте, особено след завоюваната олимпийска титла на Ивет Горанова отпреди две години.