Начало Кикбокс и муай тай 11-годишната Никол откри Държавното по кикбокс в Шумен

11-годишната Никол откри Държавното по кикбокс в Шумен

11-годишната Никол откри Държавното по кикбокс в Шумен
0

11-годишната Никол Мартинова откри с акапелно изпълнение на националния химн Държавното първенство по кикбокс в Шумен. То се провежда този уикенд при отличната организация от страна на домакините от СК Шуменска крепост и при спазване на всички противоепидемични мерки. Надпреварата започна вчера и ще продължи до 7-ми март (неделя). Заявки за участие са подали 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна. В петък се изиграха общо 54 двубоя, а днес в програмата са общо рекордните 140 срещи.

Официалната част на днешният ден започна с годишно награждаване на шампионите за 2020. Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) връчи купите на класиралите се в топ 10 отбори в дисциплините на ринг и татами, както и топ 3 в муай тай.

Призът за отборен шампион на 2020 в ринговите дисциплини грабнаха домакините от СК Шуменска крепост. След награждаването старши треньорът на клуба г-н Галин Методиев заяви:

„Въпреки пандемията съм доволен, че състезанието преминава по план. Искам да благодаря на всички състезатели и треньори, че спазват указанията на организаторите и стриктно спазват наложените мерки. Това означава също, че кикбоксът е спорт, който изключително много възпитава. И докато някои си мислят, че това е само силов спорт, всъщност той учи на дисциплина и създава характер в подрастващите не само като състезатели, но и като личности.“

На въпрос от страна на екипа ни на какво според него се дължи големият брой заявки за участие, г-н Методиев допълни:
От една страна причината е естествено пандемията, заради която състезателите не можеха да тренират и да се явяват на турнири дълго време. От друга, нашият град винаги е много харесван и заради историческия дух, който носи. Може би районът около Мадарския конник има някакво магнитно привличане и на хората им харесва да идват и да се състезават тук. Що се отнася до нашия отбор, турнирът засега върви добре. Нека да видим какво ще стане и утре. Пожелавам на всички успех..

Челната тройка в дисциплините на ринг за 2020 оформиха СК Боил – Варна и СК Тангра – Свиленград. При дисциплините на татами първи станаха СК Стар Тийм – София, а техни подгласници – СК Масару – София и СК Радулов – София. При муай тай-ците шампиони са СК Терес – Пловдив, следвани от СК Аргус – Варна и СК ТИМ – Варна.