Начало Кикбокс и муай тай Александър Петров отчая опитен и корав румънец насред Букурещ

Александър Петров отчая опитен и корав румънец насред Букурещ

Александър Петров отчая опитен и корав румънец насред Букурещ
0

Българският кикбоксьор Александър Петров продължава с впечатляващото си представяне на професионалната бойна сцена. Състезателят на СК „Боил“ Варна участва снощи в румънската елитна профи верига „Colosseum tournament“ в Букурещ.

Петров се изправи в категория до 81 килограма срещу изключително опитен и корав противник – Раду Меделеану. Румънският боец имаше 49 срещи преди този, а активът му бе 39-3-7. Българинът доминираше и в трите рунда, като непрестанно нанасяше всякакви удари на Меделеану. Той от своя страна се оказа много издържлив и понасяше с много твърдост тормоза на Петров. Във втория рунд българинът нанесе един сериозен удар с коляно в главата на румънеца и го прати в нокдаун, но Раду отново намери сили да се изправи и продължи, но не и за нещо повече.

28-годишният Александър Петров, който има европейска профи титла, стил К1, в категория до 81 кг за 2017 г., двукратен световен шампион по кикбокс за аматьори, многократен републикански шампион и медалист от международни състезания, а тази година завоюва титлата на SFC в категория до 84 кг, записа 30-ия си мач при професионалистите.