Начало Кикбокс и муай тай Отново скандално съдийство срещу Богдан Шумаров в Румъния

Отново скандално съдийство срещу Богдан Шумаров в Румъния

Отново скандално съдийство срещу Богдан Шумаров в Румъния
0

За втори пореден път Богдан Шумаров стана жертва на некоректно съдийско решение по време на елитния професионален турнир по кикбокс „Colosseum Tournament“ в Румъния. Един от най-добрите млади бойци на България излезе вчера в среща от надпреварата срещу 26-годишния румънец Андрей Островану (30-6-1). Категорията, в която те премириха сили, е 71 килограма.

Мачът на Богдан Шумаров бе изключително интересен. В първия рунд състезателят на варненския клуб „БОИЛ“ изчакваше в началните минути на и успе да се разгърне в последната минута, когато двамата противници си размениха добри удари. Във втория и третия рунд българинът тотално доминираше. Нанасяше тежки серии от удари с ръце и крака, които видимо разклатиха румънския боец. Всички опити за удар на Островану бяха добре отбивани от защитата на Шумаров.

След като приключи времето, победата трябваше да се присъди със съдийско решение. За всеобщо учудване реферите отчетоха победа на румънеца с 2:1 гласа. От българския щаб веднага реагираха и след кратко съвещание със супервайзора и главния съдия на турнира, решвнието бе отменено, но ще бъде „No contest“ или до разглеждане на видеото от мача от независими съдии. Boec.BG се свърза с треньора на Шумаров – Делян Славов, който лаконично и категорично заяви: „Ако не ни бъде присъдена победа, то това ще е тотална подигравка със спорта. Със сигурност ще направим всичко възможно да няма ощетяване с резултата.“

Припомняме, че Богдан Шумаров участва в тази румънска верига и през месец декември миналата година. Тогава световният шампион за кадети в стил К-1 и европейски при професионалистите на WAKO Pro отново се изправи срещу представител на домакините – Нино Падвеан. Двамата играха в спор за мястото на следващ претендент за титлата в категория до 75 кг на веригата „Colloseum“, а на Богдан бе присъдена загуба с 1:2 съдийски гласа.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.