Начало Senshi Али Алиев за мача си с Андрей Чехонин: Ще наложа моя стил на игра

Али Алиев за мача си с Андрей Чехонин: Ще наложа моя стил на игра

Али Алиев за мача си с Андрей Чехонин: Ще наложа моя стил на игра
0

Остават броени дни до едно от най-сериозните бойни събития в Русия.

„Битка на шампионите 12: Школа срещу школа“ ще се проведе на 13-ти ноември в спортния дворец „Лужники“ в Москва, а бойната галавечер е организирана от Руския съюз на бойните изкуства.

Турнирът ще предложи общо 8 сблъсъка, като един от тях ще бъде по правилата KWU SENSHI на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Един срещу друг ще се изправят световния шампион на WAKO PRO в стил „лоу кик“ в кат. до 85.1 кг, медалист от Световната купа и победител в „Битката на шампионите“ Андрей Чехонин срещу Али Алиев – носител на Световната купа по кикбокс, медалист от Световната купа по муай тай и настоящ шампион на Русия по муай тай.

В дните преди големия сблъсък Алиев бе потърсен от нашия екип и даде специално интервю за Boec.BG.

Али, чувстваш ли се готов за мач срещу силен опонент като Андрей Чехонин?

– Да, смятам че направих достатъчно и съм готов за битката.

Как премина тренировъчният лагер? На какво наблегна по време на подготовката?

– Този път наблегнахме на повече спаринги. Исках да подготвя „оръжията си“ и да съм максимално функционален и продуктивен на ринга.

Това ще бъде твоят първи двубой по правилата на KWU SENSHI. Какви са очакванията ти?

– Не само че ще дебютирам в подобна битка, но ще направя и дебют в „Битката на шампионите“. Знам, че няма да е никак лесно и очаквам да направим вълнуващ и здрав двубой.

„Битка на шампионите: Школа срещу школа“ е едно от най-големите бойни събития в Русия. Голямата сцена придава ли допълнителен стрес и как успяваш да се фокусираш върху главната цел – победата?

– Да, без съмнение е едно от топ събитията в цяла Русия. Всяка година е така, това ще бдъе 12-то издание. Лично за мен няма повече стрес. Исках да се бия тук от много време и да тествам уменията си срещу най-доброто от различните бойни отделения.

Твоят съперник е представител на киокушин школата. Колко трудно е дас е биеш срещу противник, който разполага с различен арсенал от умения?

– Не мисля, че ще представлява проблем за мен. Моят план е да наложа волята и стила си и с волята на Всевишния, ще взема победата.

Личен архив

SENSHI е най-бързо разрастващата се бойна верига в България? Би ли дошъл да се биеш тук, ако получиш покана?

– Да, с удоволствие. Ако ме поканят за някой мач по правилаа на К-1 или муай тай, защо не!

Как ти се отразиха месеците на изолация по време на коронавирс пандемията?

– Най-важното бе, че не спрях да тренирам. Постоянно бях навън сред природата на чист въздух. Все пак съм професионалист и съм задължен пред себе си и пред отбора ми да съм винаги във форма.

Притесняваш ли се, че може да има ръжда по теб след толкова дълго прекъсване?

– Не. Периодът на самоизолация не ми повлия по негативен начин. Напълно готов съм за екшън!

Кое мислиш е най-голямото ти оръжие в този мач. Твоят опонент е известен с тежките си лоу-кикове?

– Аз съм по-висок и имам по-голям разтег на ръцете. Смятам да се ъвзползвам максимално от това и да го държа на разстояние. Мога да скъсявам и увеличавам дистанцията благодарение на ръцете си.