Начало Senshi Битка за пояса на SENSHI ще бъде част от най-голямото бойно събитие в Русия

Битка за пояса на SENSHI ще бъде част от най-голямото бойно събитие в Русия

Битка за пояса на SENSHI ще бъде част от най-голямото бойно събитие в Русия
0

Сблъсък по правилата на KWU SENSHI е включен в бойната карта на най-голямото събитие по бойни спортове в Русия – „Битката на шампионите 12: Школа срещу школа“. То ще се проведе на 13 ноември в спортния дворец „Лужники“ в Москва.

Организатор на галата е Руският съюз на бойните изкуства, а в рамките на турнира ще се изиграят 8 двубоя, сред които сблъсък за титлата по кикбокс на Русия, среща  по муай тай за титлата шампион от ОНД и мач по правилата KWU SENSHI на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Двубоят по правилата на KWU SENSHI ще противопостави световния шампион на WAKO PRO в стил „лоу кик“ в кат. до 85.1 кг, медалист от Световната купа и победител в „Битката на шампионите“ Андрей Чехонин срещу Али Алиев – носител на Световната купа по кикбокс и медалист от Световната купа по муай тай.

Това ще е втори двубой в стил KWU SENSHI, който ще се играе на голямата арена на световното събитие. Миналата година пояса на SENSHI от „Битката на шампионите 11: Школа срещу школа“ спечели чехът Ян Сокуп – европейски шампион, сребърен медалист от Световното първенство и първенец на престижната надпревара „All Japan. Той премери сили с европейския и двукратен световен шампион Тимур Гасташев от Русия. Трите рунда, в които двамата показаха световна класа, не се оказаха достатъчни за определянето на краен победител и се наложи изиграването на допълнителен такъв. В него Сокуп успя да се наложи и спечели титлата на SENSHI KWU.

Сега предстои нова много сериозна среща, като очакванията са още по-високи. Чехонин е добре познат на руската и българската публика, той е една от големите звезди в бойните спортове. Играл е в общо четири издания на веригата SENSHI и триумфира с победа на всяко едно от тях.

На бойното шоу в Москва предстои да се играе и сблъсък за титлата шампион на Русия по кикбокс един срещу друг ще излязат европейския шампион Магомед Махамаев и сребърния европейски медалист Дмитрий Ченгелия.

В двубои за шампионската титла по муай тай на ОНД ще излязат Артем Винник от Беларус – световен WAKO шампион и трикратен носител на Световната купа, и двукратния световен шампион Айк Бегян от Руската федерация.

Бойното шоу ще започне в 19 часа московско време, а ето и списък с останалите двубои в него:

  1. Виталий Ишахнели (Киокушин, двукратен световен шампион) – Евгений Шаломаев (кудо, световен шампион);
  2. Руслан Шогенов (ашихара карате, четирикратен световен шампион) – Тахир Абдулаев (бирмански бокс, световен шампион);
  3. Юрий Федоров (кикбокс, победител в световното първенство, медалист от световно първенство) – Александър Пустуев (таекуондо, медалист от Световната купа, европейски шампион);
  4. Мхер Манукян (джиу-джицу, медалист от световно първенство, европейски шампион) – Шамидхан Магомедов (граплинг, руски шампион);
  5. Магомед Магомедов (самбо, двукратен световен шампион, носител на Световната купа) – Рамис Терегулов (панкратион, двукратен световен шампион, европейски шампион);

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.