Начало Кикбокс и муай тай Антон Петров: Най-важно е сърцето за един боец (ВИДЕО)

Антон Петров: Най-важно е сърцето за един боец (ВИДЕО)

Антон Петров: Най-важно е сърцето за един боец (ВИДЕО)
0

Двукратният световен шампион и многократен европейски по муай тай при аматьорите и професионалистите – Антон Петров, бе гост на третото издание на онлайн изданието на „Шоуто на Чичо Тоше“.

Чичо Тоше:  Добре, тъй като малко от зрителите знаят колко е тежко, би ли разказал колко време на ден трябва да тренираш, за да станеш световен шампион?

Антон Петров: Аз съм тренирал по 7-8 часа в залата, подготвял съм се в Тайланд, за да имам тези успехи и да стана световен европейски шампион. По принцип по 4-5 часа, според мен е достатъчно на ден да тренираш за състезание или мач. 2 часа сутрин и 2 часа вечер мисля, че е достатъчно.

Чичо Тоше: Добре, а като хранителен режим, какво трябва да спазва един спортист на такова ниво?

Антон Петров: Първо трябва да се храни, като цяло здравословно. Трябват много въглехидрати, протеини, мазнини също. Всичко трябва да е по режим. Най-важното, здравословно и балансирано хранене!

Чичо Тоше: Добре. Ти спомена, че си бил на лагер в Тайланд. Разкажи ни малко за това. Ти си бил там няколко пъти, 7-8 пъти?

Антон Петров: Да, бил съм много пъти там, 7-8 пъти в Тайланд. Както на лагер, така и на състезания и мачове. Доста по-трудно е от България.. Да, климата е много влажен, треньорите са 5 пъти по-”тежки” от България. Просто обстановката не те предразполага, обаче тренираш. Много добри треньори, много състезатели, с които можеш да си партнираш и така вдигаш много повече нивото, което тук в България е много трудно да тренираш с някой, който да е на твоето ниво. Ако не го правиш, ти губиш ниво.

Чичо Тоше: Ами добре, а точно това исках да те питам. Тъй като в Тайланд е национален спорт Муай-тай, там всъщност да доста по-корави, като че ли и треньорите и самите състезатели. По твое мнение, това така ли е?

Антон Петров: Ами не, и българските бойци са корави, там в Тайланд има много чужденци, много големи бойци там се готвят. Така че, има всякакъв вид хора там, някой са любители и просто тренират, но повечето състезатели, треньорите им са уникални, наистина. Много тежки тренировки, бойците също са много корави, особено тайландците, за мен са номер 1 за Муай-тай.
Чичо Тоше: Добре, а много ли е скъпо за един човек да отиде на такъв лагер?

Антон Петров: Ами чак много да е скъпо, не е. По принцип си трябват пари, да. Не е много скъпо, но..

Чичо Тоше: Но все пак, не е лошо да имаш някой спонсор.

Антон Петров: Да, някой спонсор е хубаво да имаш, за да отидеш, по принцип.

Чичо Тоше: Добре. А, междудругото, гледах съвсем наскоро за втори път, всъщност, гледах мача ти със Севдалин Славов. Там това, което ми направи впечатление е, че той първо ти беше направил една аркада на теб и ти после, всъщност, в края на мача го отказа по същия начин с аркада. Разкажи ни малко за този мач, защото той по принцип не е лош състезател, но като че ли не беше на твоето ниво.

Антон Петров: Аз съм благодарен, че той прие този мач. Добър състезател е, просто няма този опит, които аз имам. Зарадвах се, че ще играя с него. Мен ми беше “все тая” по принцип, но да. Случват се аркади, винаги. Независимо дали ще играеш кикбокс или муай тай е много повече, нали, защото има лакти в главата и т.н. Направи ми аркада, да. В клинч се бяхме хванали, той ми наби един лакът, но нищо не усещаш по време на мача. След това аз му отворих главата и така приключи мача, защото неговата аркада беше много по-голяма. Просто не можеха да продължат и спряха мача. Но сме в добри отношения със Севдалин, говорим си, даже от време на време тренираме заедно, така че няма никакви проблеми.

Чичо Тоше: Питах те този въпрос, във връзка с това че освен физическата подготовка,
какво се изисква психически от един състезател, за да е шампион.

Антон Петров: Ами по-важно е психическото състояние на един боец, отколкото физическото. Трябва да имаш здрава психика, много твърд характер и голямо сърце. “Здрав дух в здраво тяло!” Това е.

Чичо Тоше:Точно така! Тоест, трябва да си твърд както отвътре, така и отвън.

Антон Петров: Да. Най-важно е сърцето за един боец.