Начало Кикбокс и муай тай Руска муай тай звезда тренира българи в Камчия

Руска муай тай звезда тренира българи в Камчия

Руска муай тай звезда тренира българи в Камчия
0

Руската муай тай звезда Артьом Пашпорин пристигна в България и се присъеди към XIV Международен Летен лагер по киокушин „Варна 2020“. Тази година едно от най-мащабните събития в света на карате киокушин е с фокус върху усъвършенстването на професионалните бойци и семинарите на KWU International Professional League.

За целта организаторите от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз включиха в тазгодишната програма и специална тренировка по муай тай. Тя бе ръководена от двама опитни и много успешни представители в този спорт – от българска страна семпай Николай Атанасов, а от руска – Артьом Пашпорин.

27-годишният Пашпорин има редица впечатляващи успехи, като много силна година записва през 2018-та, когато става европейски шампион на The World Muaythai Council (WMC), световен шампион на S-1, Интерконтинентален шампион на WKU, победител в „Битката на шампионите“. Освен това има титли от GPRO (2016 г.), W5 и Руската муай тай купа (2015 г.). Статистиката му е 28 победи и 13 загуби, като в кариерата си се е изправял срещу Супербон Банчамек, Алешандре Космо, Джорджо Петросян и Буакау Банчамек.

Николай Атанасов е многократен медалист и дългогодишен национал, а през последните години под негово ръководство страната ни завоюва много световни и европейски отличия. Атанасов е личен треньор и на един от най-успешните ни професионални кикбоксьори към момента Атанас Божилов-Наката.

В заниманието се включи и още едно бележито име – Владимир Вълев-Питбула. Титулуваният бивш боец, който сега е част от треньорския щаб на националите по кикбокс и муай тай, продължава да поддържа отлична форма, въпреки че вече не се състезава професионално.