Начало Кикбокс и муай тай Аркадиуш Вжосек: Полският ултрас на пътя на Бадр Хари

Аркадиуш Вжосек: Полският ултрас на пътя на Бадр Хари

Аркадиуш Вжосек: Полският ултрас на пътя на Бадр Хари
0

Аркадиуш Вжосек ще се изправи срещу легендарния кикбоксьор Бадр Хари при завръщането му на 17 юли. Двамата ще се бият в основното събитие на GLORY 78 в Ротердам, Нидерландия.

Полякът не е сред най-популярнтие имена във веригата и в следващите редове ще научите повече за него.

Вжосек е част от агитката на гранда Легия (Варшава). 

Никога не е криел клубните си пристрастия и е сред най-популярните фенове на ултра трибуната.

Преди да стане професионален кикбоксьор и да подпише с GLORY се занимава с муай тай. Това определя стила му на бой и днес. Става шампион на Полша няколко пъти, но решава да премине към по-комерсиалната дисциплина.

Но това не е всичко.

Вжосек е майстор в ушу. Владее кунг фу отлично и ритниците му са усъвършенствани с техниките от азиатското бойно изкуство. Отличителна характеристика при него е, че ги ползва умело както за нападение, така и когато се отбранява. Има една победа на боксовия ринг.

Във Варшава е много популярен и при всеки негов мач билетите се изкупуват като топъл хляб.

Зад гърба си има една от най-многобройните агитки в Полша, където ултра културата е в пика си.

„Където и да се бие, ние винаги сме зад него. Понякога дори взимаме билетите директно от Арек. Да речем пуска 500 билета и след малко вече ги няма. Тук е така“, споделя фен на Легия.

Арек, както го наричат всички, е огромен привърженик на футбола.

„Да, да той наистина е сред най-запалените тук. Снимките на Instagram профила му не са позьорски. Много е сърцат. Това обаче не влияе негативно върху имиджа му. Например – няма татуировки свързани с футболните си пристрастия. Той е просто интелигентен млад мъж с богат речник. Много е възпитан, когато кажа на някого, че е сред ядрото на Легия, хората не ми вярват“, споделя с усмивка полският спортен журналист Павел Савицки.

Арек Вжосек:

От – Варшава, Полша

Роден – 3 юни 1992 година

Ръст – 204 см

Прякор – Кулата

Тренира от – 2011

Кикбокс – 12 победи (7 с нокаут ) и 5 загуби

Детска мечта – да стане футболист

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.