Начало Кикбокс и муай тай Българин влезе в борда на директорите на Европейската кикбокс организация

Българин влезе в борда на директорите на Европейската кикбокс организация

Българин влезе в борда на директорите на Европейската кикбокс организация
0

България вече има член в Борда на директорите на Eвропейската кикбокс организация (WAKO). Иван Георгиев бе удостоен с поста при избора с пълно единодушие на новия президент Ищван Кирали. Унгарецът лично е пожелал Георгиев в екипа си и след разговор с президента на БККМТ Галин Димов, както и одобрението на Управителния съвет.

36-годишният Георгиев е един от най-успешните треньори по кикбокс у нас, главен треньор на най-успешния клуб, особено в татами стиловете – „Стар Тийм“, като зад гърба си има няколко световни и европейски шампиони. Той е част от треньорския щаб на националния отбор по кикбокс в татами стиловете, както и главен системен администратор на родната федерация.  

„За мен този избор е чест, огромно удоволствие и в същото време голяма отговорност. – коментира Георгиев. – Това ще е работещ орган, който ще има задачата да развие максимално ВАКО Европа. Конкретните длъжности на всеки избран в борда на директорите ще станат ясни през месец ноември.“

Иван Георгиев (третият от дясно на ляво) след избора си

След двугодишен период на временно изпълняващ длъжността президедт на WAKO Европа – Ищван Кирали, днес бе официално избран на този пост с мандат от четири години. Предишните две години Кирали изпълняваше длъжността президент по заместване на г-н Рой Бейкър, който вече е президент на Световната WAKO организация.

На състоялият се в Унгария избор бе гласувано в новия борд на директорите да влязат 16 специалисти от кикбокса. Сред новоизбраните членове има и 4 дами.

Новият президент Ищван Кирали от Унгария.

Новото ръководство ще стартира проект за развитие на WAKO Европа, който включва създаване на организация за конкретен статут на всички длъжности в европейския кикбокс. Акцент ще бъде обучението на съдии и треньори, като за целта ще се определи конкретен бюджет за следващата година.

„Иван Георгиев е високо ценен срециалист като треньор, организатор и системен администратор. – коментира Галин Димов, председател на Българско Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай. – Смятам, че тук няма нищо случайно и се радвам, че г-н Кирали цени качествата му. Подкрепям инициативата в борда на директорите да приемат освен президенти на федерации и работещи специалисти, които да подобрят облика на нашия спорт и го представят в най-добрата му светлина, за да успеем по-бързо да сме част от Олимпийските игри.“