Начало ММА Фил Дейвис развали дебюта на Йоел Ромеро

Фил Дейвис развали дебюта на Йоел Ромеро

Фил Дейвис развали дебюта на Йоел Ромеро
0

Дългоочакваният дебют на Йоел Ромеро в организацията на „Белатор“ не протече според очакванията на 44-годишния кубинец, който претърпя поражение от Фил Дейвис в главното събитие на „Белатор 266“.

36-годишният американец победи чрез неединодушно решение и по този начин нанесе четвърта поредна загуба на Ромеро. След изиграването на пълните три рунда, съдийте край ринга отсъдиха 30-27, 28-29 и 30-26 в полза на бившия шампион на „Белатор“ в лека тежка категория.

Първият рунд премина в дистанция и опознаване на противника. Нито Дейвис, нито Ромеро посмяха да тръгнат в масирани атаки и откриващите 5 минути приключиха без да са предложили нищо запомнящо се.

Във втория рунд нещата започнаха да се случват, като пръв атакува Ромеро с няколко добри удара с ръце и с тежък лоу кик, който даде отражение върху походката и движението на „Г-н чудесен“. Дейвис отговори на свой рeд с няколко боксови комбинации, а американецът успя да запише и първия тейкдаун в мача, събаряйки Ромеро малко преди края на рунда.

Финалната част започна с нови опити за по-агресивни действия на Йоел, но съперникът му показа адекватна защита и при първата му се открила възможност отново повали кубинеца на земята. Дейвис успя да задържи контрола до края на рунда, което се оказа и напълно достатъчно за него, за да се поздрави с победата.

Така той се завърна на пътя на победите, след като претърпя поражение от Вадим Немков в последния си двубой през април.

Ромеро пък не е печелил ММА мач от февруари 2018-та.