Начало Интервюта Иван Велчев: Обвиненията към ЦСКА са напълно неверни

Иван Велчев: Обвиненията към ЦСКА са напълно неверни

Иван Велчев: Обвиненията към ЦСКА са напълно неверни
0

Тази седмица Иван Велчев-Кюстендилеца излезе с официално изявление по повод обвинения към оглавявания от него клуб и към главния треньор Станислав Бахчеванов. Велчев е председател на спортен клуб по кикбокс и муай тай ЦСКА, който бе основан през юни 2020 г. и е член на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Тарторът на Сектор „Г“ даде специално интервю за Boec.BG, в което говори по подробно по казуса. Публикуваме и изявлението му от вторник, 26-ти януари.

Изявление

От Спортен клуб Кикбокс и Муай Тай ЦСКА

През последните дни се тиражират неверни и лъжливи твърдения от страна на Галин Димов председател на управителния съвет на Българска конфедерация по кикбокс и Муай Тай срещу Станислав Бахчеванов който е треньор и част от екипа на клуба .

Ние заставаме зад Станислав Бахчеванов ,който е един от нас и е част от червената идея.Всеки имал допир с нашия клуб е запознат с професионализма и отношението на екипа ни към спорта.Не можем да позволим името ЦСКА да бъде опетнявано с лъжливи твърдения.Не можем да допуснем твърдения ,че Спортен клуб Кикбокс и Муай Тай ЦСКА,който е част от обединени спортни клубове ЦСКА е нарушавал разпоредбите на закона във връзка с противоепидемичните мерки.Ние ще потърсим отговорност от всеки опитал се да уронва престижа и авторитета на клуба.

Приканвам всички Армейци да застанат зад нас.“


Здравейте! Какво провокира изявлението ви и защо решихте публично да се обърнете по казуса? Към кого е насочена точно тази остра реакция?

Здравейте! Попаднах на изявление в социалните мрежи, което е насочено към Станислав Бахчеванов, който е треньор на  Клуб по кикбокс и муай тай ЦСКА. В ЦСКА ние сме екип и нападки срещу всеки един от нас се възприемат като уронване престижа и авторитета на ЦСКА. Острата реакция е провокирана от невярната информация публикувана в социалните мрежи от г-н Галин Димов

– Кажете повече по тези обвинения, а именно, че Спортен клуб по кикбокс и муай тай ЦСКА е нарушавал разпоредби? Защо е тази атака към клуба?

-Обвиненията са напълно неверни. По това време целият комплекс бе затворен. Базата ни има камери и охрана и сме готови веднага да съдействаме на органите на реда за извършване на проверка. За нас най-важното е здравето на нашите състезатели и членове и не бихме го застрашили по никакъв начин.

– Казвате, че ще потърсите отговорност за лъжливи твърдения и уронване на престижа. Какво точно планирате  да предпиемете?

-Нашия клуб е член на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) и спазваме  всички правила и разпоредби, произтичащти от това. Смятам, че съответните органи в конфедерацията ще вземат необходимите  мерки.

– Заставате зад Станислав Бахчеванов и му оказвате подкрепа в момент, в който е сменен като селекционер на националния отбор. Какво знаете за рокадата и как преценявате ситуацията?

-Както казах ние сме екип. Всеки изпълнява ангажиментите и задачите, които е поел. Разбира се, заставам зад Станислав Бахчеванов. Смяната на треньорския екип на БККМТ не е в моята компетенция и не мога да коментирам. Единственото, което смятам за правилно е, че не би било редно предходния изпълняващ длъжността да научава за освобождението си от социалните медии.

ОТБЛИЗО: Стартът на кикбокс и муай тай клуб ЦСКА (ВИДЕО)

– През месец март започва календарът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, ЦСКА ще участва ли в състезанията?

-Разбира се, че ще участваме. Клубът и състезателите са подсигурени, както материално, така и финансово.

– Какви цели сте си поставили през 2021 г.?

Изготвена е програма и на този етап ще се придържаме към нея. Поставени са цели и смятам, че ще бъдат изпълнени. Основната цел е развитието на детско-юношеската школа, за да можем след няколко години да разполагаме с още качествени състезатели.

– Доволен ли сте от развитието на клуба досега?

-Да, разбира се. Клубът е сравнително нов, но от създаването вече имаме своите успехи. „И до последен дъх,и с цялото сърце“. Един за всички,всички за един. Само ЦСКА!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.