Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьор аут от националния заради протест срещу президента на Беларус (ВИДЕО)

Кикбоксьор аут от националния заради протест срещу президента на Беларус (ВИДЕО)

Кикбоксьор аут от националния заради протест срещу президента на Беларус (ВИДЕО)
0

Националът по кикбокс на Беларус Иван Ганин беше изхвърлен от тима и местната спортна академия заради политическите си възгледи, които са против президента Александър Лукашенко.

Ганин е двукратен сребърен медалист от световно първенство, шампион от Световна купа и многократен национален шампион по кикбокс и муай тай, като е част от представителния тим на родината си от 2008 г. Репортаж на “Свободна Европа” разкри, че над 100 спортисти в страната са били лишени от възможността да се състезават, тъй като са участвали в протестите след президентските избори през миналата година.

Сред тях е и Иван Ганин, който се разделя с позицията си в тима след като бойкотира националното първенство в знак на несъгласие с избора но Лукашенко.

“Тъй като не взех участие в националното първенство, изгубих мястото си в представителния тим. Бях част от него 12 години. Казаха ми и че съм отстранен от спортната академия. Най-грубо казано, вече не съм спортист. Нямам никаква роля в спорта”, каза Ганин в материала на “Свободна Европа”.