Начало Кикбокс и муай тай K-1 се завръща, за да възвърне статута си на №1 в кикбокса по света

K-1 се завръща, за да възвърне статута си на №1 в кикбокса по света

K-1 се завръща, за да възвърне статута си на №1 в кикбокса по света
0

Кикбоксът днес е сред най-интересните и обичани бойни дисциплини в света и по тази причина има куп вериги, които предлагат поле за изява на най-изкусните майстори на планетата. Но през 1993 г. началото е дадено от една-единствена организация, която променя всичко из основи. Това е веригата К-1. 20 години по-късно обаче финансовата криза обезкървява шампионата и той вече не е пионер в спортните среди. Сега обаче имаме удоволствието да ви съобщим добрата новина, че K-1 се завръща на 10 септември, за да възроди арената, дала път на някои от най-великите майстори на бойните изкуства.

Легендарният коментатори Мишел Шиавело получи честта да оповести новината на специална пресконференция, пише Beyond Kick.

Продължилите с години конфликти върху правата за K-1 доведоха до основаването на Glory и K-1 Global.

Карлос Кикута ще се превърне в човека, който да върне на хората веригата, след като наследи ролята на продуцент от Такуми Накамура. Именно той заяви, че K-1 отново ще организира международни турнири, като първите световни квалификации ще се състоят през 2024 г. Те ще се проведат в САЩ, Франция, Южна Корея, Тайланд, Китай и Бразилия.

Надявам се, че K-1 ще стане основна сцена за изява на силни и талантливи бойци. Няма съмнение, че най-добрите състезатели в тежка категория бяха привлечени от MMA. Сега ще се фокусираме не само към потребителите, но и към бойците. За да ги откриваме и развиваме, ще създадем конкурентна среда“, каза Кикута.

Очакваме с нетърпение завръщането на легендата, за да видим преоткриването на величия от ранга на Ернесто Хуст, Питър Артс, Марк Хънт, Мирко Крокоп, Бадр Хари, Реми Боняски, Семи Шилт и куп други.

тагове: