Начало Видео Лагер след лагер за Албена Ситнилска, през есента ще участва на две световни (ВИДЕО)

Лагер след лагер за Албена Ситнилска, през есента ще участва на две световни (ВИДЕО)

Лагер след лагер за Албена Ситнилска, през есента ще участва на две световни (ВИДЕО)
0

Лагери, участие на световни първенства по кикбокс и таекуон-до, както и двубои от професионални кикбокс гали – това е натоварената програма на Албена Ситнилска до края на годината. Една от най-успешните ни и красиви представителки в бойните спортове няма никаква почивка, а се е отдала напълно на страстта си към спорта.

Екипът на Boec.BG откри Албена Ситнилска по време на 13-ия Международен летен лагера по карате киокушин в Камчия. Присъствието на русокосата ни майсторка в бойните спортове бе заради специалните кикбокс тренировки, които бяха организирани този път, и присъствието на две големи световни легенди в лицето на Петер Артс и Семи Шилт.

Многократната медалистка по кикбокс и таекуон-до не пропусна занимание на двете холандски величия и шампиони от К1, като бе много активна в заниманията.

„Няма как да не почерпиш опит от такива легенди и да не искаш да се докоснеш до техните личности. Определено е много интересно това, което показват. Има какво да се научи. Всяко една демонстрация трябва да се открадне“, сподели впечатленията си Ситнилска.

След лагера в Камчия, тя се насочи към още един такъв в Банско заедно с националния отбор по кикбокс. След това ѝ предстои още един и с таекуондистите. Тази подготовка е свързана с предстоящите световни първенства в двата спорта.

„Не мога да се откажа от таекуон-до, защото оттам съм тръгвала. С това започна всичко“, казва Ситнилска за трудното съчетаване на двата ѝ любими бойни спорта. Тя се занимава с таекуон-до близо 23 години, а първата си европейска титла печели през 2004-та. Вече 10 години продължава да съчетава с другия си спорт – кикбокс, а миналата година стигна и до европейската титла на татами в стил „киклайт“.

През 2019-та Албена дебютира и на професионалната кикбокс сцена, а договорът и с SFC е за още четири мача.

„Добре се чувствам и в професионалния кикбокс. Ново начало е, но определено ми харесва. Има емоции и адреналин“, споделя Ситнилска, която през есента трябва да се качи още веднъж на профи ринга.