Начало Кикбокс и муай тай Муай тай от Тайланд или как го правят най-добрите (ВИДЕО)

Муай тай от Тайланд или как го правят най-добрите (ВИДЕО)

Муай тай от Тайланд или как го правят най-добрите (ВИДЕО)
0

Обичате муай тай и искате да почерпите пример от най-добрите?! Предлагаме ви 5 мотивиращи видео клипове с тренировките на най-добрите представители на това бойно изкуство. Сигурни сме, че петимата легендарни бойци от родината на муай тай – Тайланд, ще ви вдъхновят за вашето самоувършенстване.

Пинсиам Сиангморакот – на вашето внимание предоставяме кадри от старата школа на Пинсиам Сиангморакот. Той е шампион от „Lumpinee Boxing Stadium“ между 2004-2007 г.  Известен е със своята интензивност по време на своите двубои. Считан е за един от най-добрите в Тайланд по времето си. Той е ярък пример за интензивност и съсредоточеност, към които всеки боец трябва да се стреми да постигне в ринга. А коленете, които ще ни покаже са просто… съвършенство.

Сайок Пумпанмуанг – познат като един от най-експлозивните бойци в муай тай. Когато се бие, всеки удар и ритник има много тежки последствия за противника. Сайок не е от бойците, които търсят победата по точки. Той непрекъснато гони нокаут. Забележете във видеото ъглите и постоянното движение, което Пумпанмуанг използва, когато удря. Чудесен пример за сила, смесена с добро движение на краката.

Йомтонг Чуватана – ето още един от представител на муай тай, който умело ни демонстрира красотата на това бойно изкуство. С подчертано боен стил, който се доближава до кикбокс заради отличната работа с ръцете. Много добър пример е как да пробивате в ринга. Иначе насладете се и на перфектният му ляв кик.

Саенчай Сор – технически той е най-добрият боец в света и един от най-великите за всички времена. Той ни доказва значението на работата с крака, времето и движението с лапи.  Саенчай е боец, който никога не стои неподвижно. Той непрекъснато се движи, което прави възможността да го удариш изключително трудна. Макар и клинчовете да не са неговата сила, Саенчай със сигурност е най-добрият, когато става дума за техника и умения на ринга.

Буакау Банчамек – има ли нужда от въведение? Един от най-известните бойци в света, носител на световни титли по муай тай и К1. Някои го идолизират заради това, което е постигнал в популярните Гран при серии на К-1, където започна да участва от 2004 г. Някои го критикуват, че не се изправи срещу най-добрите. Но той винаги дава 100% от себе си и се бори с подчертано агресивен стил, като използва всички оръжия в муай тай.