Начало Кикбокс и муай тай Националите по кикбокс със спаринг маратон (ВИДЕО)

Националите по кикбокс със спаринг маратон (ВИДЕО)

Националите по кикбокс със спаринг маратон (ВИДЕО)
0

На изтощителна спаринг проверка бяха подложени националите на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Тимът продължава своя лагер в „Спортпалас“, а в четвъртък програмата бе леко изменена по идея на един от треньорите Владимир Вълев-Питбула.

Легендарният боец, който сега е част от щаба на селекционера Станислав Бахчеванов, реши да подложи кикбоксьорите в ринговите стилове на спаринг тест. Състезателите бяха освободени в деня от тренировки, а вечерта бе организиран спаринг маратон в една от залите на националната спортна база.  Желание да се включат проявиха дори представителите в татами стиловете.

Когато попиташ:"Има ли изморени?"

Публикувахте от Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай в Четвъртък, 6 август 2020 г.

Всички състезатели са издържали дуелите и са показали добра физическа форма.

„Направиха хубава игра – обобщи Вълев специално за boec.BG. – Всички се съобразяваха със силата, килограмите, дори стиловете. Кикбоксьорите от татами стиловете се включиха също. Те имат добър тайминг и се получи много добре, защото подложиха на известни изпитания ринговите състезатели – например, да влизат в дистанция.“

🥊🥊🥊СПАРИНГ НА ЖИВО! 🥊🥊🥊

Публикувахте от Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай в Четвъртък, 6 август 2020 г.

Добрата новина е, че контузии няма след спаринга, а треньорският щаб планира да организира още един до края на лагера (14-ти август).

„Стараем се да правим разнообразни тренировки. Всеки ден нещо различно. Има какво още да се желае от формата на националите. Налага се рязко да вдигнем темпото.  Харесва ми, че са мотивирани и се оформя колектив“, признава още многократният републикански, балкански, европейски и световен шампион.