Начало Кикбокс и муай тай Най-голямата легенда в муай тая Самарт Паякарун, Ернесто Хуст и Семи Шилт на силен лагер във Варна

Най-голямата легенда в муай тая Самарт Паякарун, Ернесто Хуст и Семи Шилт на силен лагер във Варна

Най-голямата легенда в муай тая Самарт Паякарун, Ернесто Хуст и Семи Шилт на силен лагер във Варна
0

От днес, 10.10.2018 г. до 14.10.2018 г. в  Морската столица на България – гр. Варна, се провежда вторият лагер по муай тай и кикбокс за тази година.

За първи път в България гостува смятаният за най-голяма легенда в муай тай Самарт Паякарун, който пристигна в страната ни по покана на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Самарт Паякарун е жива легенда в муай тая. Роден е през 1962 г. в Бакпрапонг, Тайланд. Многократен шампион на Lumpinee стадион в 4 различни категории. Много харесван и обичан от всички любители на муай тая из цял свят, заради своя уникален стил. Изключителното в случая е че Самарт Паякарун става световен шампион по бокс на WBC през 1986 въпреки, че през това време е най-добрия и техничен муай тай боец в цял свят.

Участие в лагера вземат над 200 състезатели от най-престижните ни бойни клубове, като впечатление прави присъствието на най-титулуваните ни бойци и техните треньори.

Всеки ден тренировъчните сесии са двуразови, като занятията по муай тай са водени от Самарт Паякарун, а тези по кикбокс от 4-кратния световен шампион на К-1 – Ернесто Хуст. Той също присъства на лагера по покана на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Ернесто Хуст е бивш състезател по кикбокс от Холандия. Роден е през 1965 г. в Хеемскерк. 4 пъти печели най-авторитетно състезание в света на кикбокса – К-1. Дебютира в К-2 през 1993 г. и завършва на второ място, а през 1997, 1999, 2000 и 2002 г. става първенец. Има 11 участия на финали, а професионалния му актив е 99 победи, 21 загуби и едно равенство. Оттегля се от спорта през 2006 г. Прякорът му е „Mr. Perfect“.

Изненада за всички почитатели на кикбокса е че от 12-ти ще се включи и голямото момче на световният кикбокс – Семи Шилт.

Още след първата тренировка родните състезатели споделиха впечатленията си от двете легенди и най-вече от факта, че и двамата обръщат огромно внимание на всеки един детайл от тренировъчния процес.