Начало Кикбокс и муай тай Нова смърт след битка на ринга покруси бойния свят (ВИДЕО)

Нова смърт след битка на ринга покруси бойния свят (ВИДЕО)

Нова смърт след битка на ринга покруси бойния свят (ВИДЕО)
0

Светът на бойните спортове отново бе покрусен от смърт след сблъсък на професионалния ринг. Този път новината дойде от Тайланд, където 25-годишния Панпет Пандунгчай издъхна две седмици, след тежък нокаут. Местният кикбоксьор се би с французина Антони Дюран в залата на тайландския стадион „Тупатеми Еър Форс“.

Двубоят завърши с нокаут в полза на Дюран в петия рунд. Той успя да нацели с брутален лакът в главата своя опонент, който буквално прати тайландеца на пода и в безсъзнание.

Съдията веднага спря мача и медиците на място се намесиха, в опит да свестят Пандунгчай. Това обаче така и не се случи. Боецът бе откаран по спешност в болница, където прекара близо две седмици в кома. За съжаление мозъкът му спря да работи и семейството реши да го изведе от болничната сграда.

Смъртта на Пандунгчани напълно съсипа неговия съперник, като Дюран реши да прекрати кариерата си в следствие на тази трагедия. „В шок съм. Това е краят за мен. Няма да се връщам повече на ринга и това беше последният ми бой в кариерата. Наясно съм, че не нося отговорност за това, което се случи, но не мога да спра да мисля за това“, споделя французинът.

И допълва, че иска да се грижи за семейството на загиналия си противник. „Борих се с него пет рунда, нанесох му удар… Не мога да опиша тъгата си и ще продължа да помагам на майка му, дъщеря му и съпругата му, докато те не ми кажат да спра“, каза още Дюран.

тагове: